Vores bedste slyngevuggeråd

Vores bedste slyngevuggeråd

Gode puttevaner

Hæng vuggen op i nærheden af, hvor du selv opholder dig (en slyngevugge behøver ikke at have én fast base, men kan nemt kan flyttes rundt). Du kan på den måde hurtigt komme til dit barn, hvis der er brug for dig eller når luren er slut. Husk også at dit barn allerede er vænnet til hjemmets lyde under graviditeten - jeres stemmer, søskende, musik, TV osv.

Put når dit barn er træt, men endnu ikke faldet i søvn. På den måde undgår du et skift f.eks. fra dine arme til vuggen, som kan skabe opvågning. De fleste babyer trives ved at falde i søvn omsluttet af vuggen og ved de blide bevægelser.

 

Vip vuggen op og ned (fremfor fra side til side). Denne bevægelser minder mest om det, barnet kender fra maven eller fra at blive vugget i dine arme.

 

For nogle børn er bevægelsen tilstrækkelig ved indsovning, mens andre foretrækker, at den er mere konstant. I sidstnævnte tilfælde kan en motor være en stor hjælp.

 

Fra 3-4 måneders alderen kan det være en god idé med et hyggeligt og genkendeligt putteritual. Det behøver ikke at være spor omfattende eller tidskrævende, men forudsigeligheden hjælper dit barn til at forstå, hvad der skal ske.

Sikkerhed

  • Hav altid dit barn under opsyn, når der soves i slyngevuggen. 
  • Dit barn skal kunne vende hovedet frit, så det ikke presses ned mod brystet. 
  • Du kan godt bruge slyngevuggen om natten, men lad det være et supplement, da dit barn også skal have mulighed for at sove på en fast madras. 
  • Vi anbefaler ikke at bruge slyngevuggen, når dit barn begynder at kunne vende sig selv.

Der kan være mange grunde til små børns søvnudfordringer. Skyldes det eksempelvis skævheder, spændinger, stramt tungebånd eller refluks, er det vigtigt at søge den rette hjælp. Vi anbefaler derfor, at du rådfører dig med dit barns sundhedsplejerske, hvis din baby har udfordringer med at falde i søvn.

 

Sov godt ♥️

Læs næste

Den bæredygtige tjekliste inden baby kommer

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.